torsdag 18 mars 2010

Dagsschema

Hurra! Nu behöver jag inte göra upp mitt eget dagsschema längre! Aftonbladet har rett ut när experterna anser det bäst att göra olika saker och skapat "det perfekta hälsoschemat". Följer man bara det lovar de att man kommer att må tipp topp [sic].

Låt se. Jag ska börja med att ha sex klockan sex. Jäklar, redan här blir det knepigt. För det första har jag extremt svårt för mornar och behöver sova till nio. Men man kanske vänjer sig, det är väl bara att ställa klockan med ett riktigt irriterande ljud. Hoppas det är tillräckligt högt för att väcka sambon också, för han är nästan lika morgontrött som jag. Förresten är jag alltid kissnödig när jag vaknar, så jag får ställa klockan, gå på toa, ruska liv i sambon och trotsa morgonandedräkten för att försöka få oss båda på humör för lite kuttrasju. Detta ÄR den bästa tiden, det är vetenskapligt fastställt!

Klockan sju är det dags för en hälsosam frukost. Jag är som sagt knappast vid liv den tiden på morgonen, men äggröra kan jag göra i sömnen. Ägg och bacon är den mest hälsosamma frukost jag vet, men det tar ju lite tid att göra. 07.15 ska man sen ta sina multivitamintabletter. Whoooa, vänta, jag har inte rört färdigt i äggröran än! Inte nog med att jag har svårt att äta på morgonen, ska man dessutom hinna både laga och slänga i sig den på en kvart? 07.30 ska man borsta tänderna, för man ska vänta en halvtimme efter juicen - va, skulle jag alltså ha ätit färdigt frukosten redan klockan sju? Fast jag dricker inte juice (för mycket socker!) så det kanske räcker om jag gör det några minuter efter multivitamintabletten?

8.30 ska man ut i solen, för att reglera melatoninet (kanske blir det lättare att vakna och göka klockan sex på morgonen då?) och dessutom för att bilda d-vitamin. OK, mig veterligt krävs det att man exponerar en hel del hud för att bilda d-vitamin, så jag tar mig lydigt en morgonpromenad i bikini. Jäklars vad kallt det är så här års! Har solen förresten ens gått upp 8.30?

10.00: Ta itu med knepiga problem. Bra, då ska jag passa på och fundera igenom det här schemat ordentligt.

11.00 Gå på dass. ÄNTLIGEN!!! Trodde aldrig ni skulle säga det. Jag har hållit mig sen klockan sex och är sprickfärdig nu.

13.00 Lunch, helst i form av en fullkornssmörgås med tonfisk, lite sallad och en frukt till efterätt. Tonfisken och frukten ger mig var för sig en allergisk chock och det blir ambulansfärd till akuten. Note to self: lägg en adrenalinpenna i handväskan. Jag behöver lösa problemet snabbt, för 13.30 ska jag skicka alla viktiga mail. Det kan tyckas märkligt att göra det direkt efter lunch när man är som trögast, men jag har ju tagit adrenalin så för mig går det som en dans!

Klockan 15 ska man ta en promenad eftersom man känner för en tupplur. Låter rimligt.

Klockan 16 är endorfinnivån som högst, så då ska man gå till tandläkaren, ta sprutor och sånt. Bra, det är bara att fortsätta promenaden hela vägen till tandis. Äh va fan, jag tar ledigt hela eftermiddagen när jag ändå håller på. Det mår jag säkert allra bäst av! Jag ska ju ändå gå och träna 17.30 och sen shoppa skor 18.30, det blir inte mycket jobb gjort efter de där viktiga mailen (som jag nu börjar undra vad jag egentligen skrev i, hög som jag var på adrenalinkicken). Skoköpet får gå undan, för klockan sju ska jag ta mig ett glas rött. Den som kör bil får se till att hinna till skoaffären och hem igen på en halvtimme, men jag som inte har körkort kanske kan shoppa lite längre och sen ta ett glas på någon krog. Känns lite lagom dekadent såhär på torsdagskvällen! Förresten får jag äta middagen också på krogen i så fall, eftersom den ska intas 19.30. Shoppa skor, fördrink och middag, jo tack, jag skulle kunna lära mig att leva med det här schemat! Men jag får inte äta några sötsaker efter middagen. Helt ok, det gör jag aldrig ändå. Fast nog hade det varit trevligt att få dricka vinet till maten istället för att stjälpa i sig det en halvtimme innan. Men vad gör man inte för hälsan!

Jahaja, sen är det bara att krypa till kojs 21.30. Jag missar True Blood, men det finns väl på SVT Play. Det kan ändå aldrig vara nyttigt att sitta uppe och titta på hemskheter precis innan man ska sova.

Vad skönt det känns att ha alltid planerat och klart. Tack snälla, snälla Aftonbladet!

3 kommentarer:

  1. Du ger f**n i mig klockan sex på morgonen / sambon

    SvaraRadera
  2. Seså, bjud till lite nu, det är VETENSKAPLIGT ju! Bäst att gå och lägga sig nu, det blir en tidig morgon i morgon...

    SvaraRadera